Poslední dobou se na trhu knih objevuje plno zajímavých publikací, které pojednávají o uklízení. Říkáte si, že každý umí nějak uklízet, utřít prach, narovnat věci do polic a dalších úložných prostor, setřít podlahu nebo umýt nádobí. Mnohdy ale netušíme, že úklid děláme neefektivně a zbytečně složitě. Právě díky novým metodám, které ušetří čas a nervy, se mnohé publikace staly bestsellery.
nepořádek v pokoji.jpg

Na polici se povaluje zbytečný předmět, který za celé roky nikdy nepoužijeme, přesto z něj při každém úklidu utřeme prach, necháme ho na původním místě a nevyhodíme. Někteří lidé mají tendenci věci skladovat, hlavně pro pocit většího majetku, i když plno pracholapů, jak se zbytečné cetky často mezi lidmi označují, představuje doslova nulovou hodnotu. Jiní snesou v regálech pouze potřebné věci, které se buď používají nesčetněkrát, nebo představují neodmyslitelný obraz domácnosti, to znamená, že bez dané věci by místnost vypadala hůře, například mít na stěně pověšen zajímavý obraz, který nikdo jiný nemá.
dívka na úklid.jpg

Umíme si ale opravdu udržovat pořádek ve svých úložných prostorech? Každý člověk na návštěvě, kamarádka, sestra nebo tchyně radí, jak právě vaši domácnost zlepšit jiným stylem úklidu a dodržování pořádku, a myslí si, že neumíte udržovat pořádek. Jejich způsob ale zcela jistě nebude pro vaši spokojenost fungovat. Každý disponujeme jinou potřebou věcí, rozdílnou plochou bytu či domu, ale hlavně jiným smyslem pro spokojenost úklidu.

Přijde návštěva nebo žena z práce, v bytě je chaos, dáme si záležet, aby místnosti vypadaly co nejlépe bez jediného centimetru čtverečného prachu nebo uklidíme pouze viditelná místa. Svůj způsob úklidu a pořádku si nesmíme nechat diktovat nikým, jenom sebou. Určitě by se vám líbilo, kdyby vám váš muž nebo vaše žena uklidili celou šatní skříň v ložnici, kde máte stovky kusů oblečení. Následující pracovní den se vám ale určitě stane, že nebudete moci najít ani spodní prádlo, které je sice nyní uklizené, ale nevíte přesně kde, zatímco při vašem minulém způsobu uspořádání, které sice nevypadalo vzhledně, jste za několik vteřin našli všechno.

Učte se od jiných, přijměte rady, přečtěte si knihy o udržení pořádku, ale vždy si zaveďte vlastní způsob, který bude vyhovovat nejvíce právě vám.



Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup